Dykeriet i Lomma – Från dykklubb till restaurangpärla vid havet

Byggnaden som idag rymmer Dykeriet i Lomma har en historia lika saltstänkt som havet utanför. Ursprungligen var det hemvist för Lommas dykklubb, Skånsk Dykservice. Själva huset bestod till stor del av ditflyttade byggbodar – tidigare använda som tillfällig turistinformation, en gång belägna i närheten av dagens bibliotek.

År 2021 förvärvades byggnaden av kustbevakningsdykaren Henrik Roosberg, som inledde en omfattande renovering och ombyggnad för att förvandla platsen till något helt nytt. I enlighet med Henriks stora egagemang för havet och sin långa erfarenhet av ett liv under ytan, både i sitt yrkesutövande och som största fritidsintresse, var målbilden klar, att skapa en genuin ”skepparkrog” med högsta klass på både mat och inredning.

I april 2025 öppnade Rasmus Carnesten med köksmästaren Martin Bramell dörrarna till Restaurang Dykeriet i Lomma, ett nytt kulinariskt tillskott i Lomma. Tillsammans tar dem vid där historien möter framtiden – och inleder en ny era i denna unika byggnad. Välkommen till Dykeriet – en gastronomisk mötesplats vid havet, där havsbris, historia och smaker möts under samma tak.

Lokalen